Nieuwbouwproject Elst

Projectomschrijving

Bij dit nieuwbouwproject in Elst ontwikkelde we 3 woningen. Een project dat volledig in eigen beheer is uitgevoerd. Bij dit project draaide het om één twee-onder-een-kapwoning en één vrijstaande woning. Dit project is ontwikkeld op de positie van een oude boerderij. Daarom zijn de woningen in deze stijl ontwikkeld als een soort schuurwoning met hoofdwoning(en). Tekenend voor dit project is het feit dat alle woningen bijna energieneutraal zijn door de goed geïsoleerde wanden, kappen & vloeren. Hierdoor behaalde we voor deze woningen het A+++(+) label. Enkele kenmerkende details zijn de fraké houten gevelbekleding en zinken randafwerking en voordeurportalen. 

Uitgevoerde grondwerkzaamheden

Voor de start van dit project begonnen we met het ontgraven van de bouwput. Daarna werkten we circa 30cm gebroken puin in de put, waarna de boorstelling zijn gang kon gaan. Toen werden er rond de 100 boorpalen geboord. Na het boren is de bouwput nog eenmaal opgeschoond en waren we klaar om te beginnen aan de fundering.

Fundering tot begane grond niveau

De fundering hebben we gemaakt van een geïsoleerde powerbekisting. Na het maken van de fundering werd deze gestort door middel van een betonwagen met pomp. Toen konden de installateurs aan de gang met het leidingwerk onder de vloeren. Daarna konden we beginnen met het leggen van de balken broodjes vloeren en werden deze vervolgens weer afgestort.

Begane grond tot verdieping

Na het afstorten van de vloeren konden de profielen gesteld worden. Na het stellen van de profielen werden de kalkzandsteen elementen geopperd. Na het opperen van de blokken konden de lijmers aan de gang.

Eerste verdieping tot nok

Voor de eerste verdieping beginnen we met het leggen van de breedplaatvloeren met daartussen de stalen liggers voor de grote overspanningen. Na het leggen van de vloeren kan de onderwapening gelegd worden. Hier overheen leggen de installateurs het leidingwerk waarna het vervolgens afgevlochten kan worden met de bovenwapening.

Als alle onderdelen op de breedplaatvloer liggen kan deze afgestort worden, waarna de lijmers weer aan de slag kunnen met de wanden op de verdieping.

Hoogste punt

Door het leggen van de geïsoleerde stalen sandwichpanelen behaalden we het hoogste punt van dit project! Na het leggen van de kap begonnen we aan het timmerwerk zoals de panlatten, goten, overstekken, boeiboorden en ruwe betimmering voor de zinken afwerking. Na al dit voorbereidende timmerwerk konden de pannen & zonnepanelen gelegd worden en kon de woning fraai afgewerkt worden met zijn zinken details.

Gevelbekleding & aluminium kozijnen

De geverbekleding bepaalt het uiterlijk van de woning en daarom zijn we blij met de keuze van de architect voor deze fraaie fraké gevelbekleding. Door middel van een isolatiesysteem met afstandhouders konden we deze gevelbekleding snel en vakkundig aanbrengen.

De aluminium kozijnen zorgen mede voor de uitstraling van deze woning. Ze zijn voorzien van triple glas en zorgen voor een uiterst comfort in de woningen.

Soorten voegwerk

Installaties

De woningen zijn voorzien van vloerverwarming om zowel te verwarmen als te koelen. Deze vloerverwarming wordt gevoed door een hybride luchtwarmtepomp. Ook zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen met een hoog rendement.

Afbouw

De afwerking van de woning is zeer belangrijk en daarom letten we hierbij op alle details & aftimmeringen. We zijn pas tevreden als alle puntjes op de i staan. Op de foto's is het zeer strakke stucwerk te zien.

Zinken details

Mede dankzij de prachtige zinken details, denk aan: de boeiboorden, overstekken & voordeurportalen, krijgen deze woningen een unieke uitstraling.

Eindresultaat

Een prachtig eindresultaat van dit project. Naast dat het drie prachtige bijna energie neutrale woningen zijn geworden, was het ook een afstudeerproject van één van onze medewerkers. We zijn er dus enorm trots op dat we door een samenwerking van scholieren, onderaannemers, zelfstandigen en eigen medewerkers een project als deze kunnen realiseren. Met de complimenten van opdrachtgever en architect.

Heeft u door onze inspiratie ook nieuwbouwplannen gekregen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!