Nieuws

Nijmegen | 27 maart 2014

Wij zijn benaderd door de Pedologisch Instituut school in Nijmegen, dat zij in de maand maart gingen werken aan het thema techniek en zij een bouwbedrijf zochten die hieraan een bijdrage, in de vorm van een rondleiding, wilde leveren.

Wij waren natuurlijk bereid hier aan mee te werken en op donderdag 27 maart kwamen zij met 12 kinderen en een aantal begeleiders langs. Dhr. Van Ralen heeft de klas rondgeleid en verteld over Jansen & van Ralen. Vervolgens hebben zij in de werkplaats onder begeleiding van een aantal medewerkers een waaier gemaakt. Achteraf kregen wij het bericht dat de kinderen het helemaal geweldig hebben gevonden en het een geslaagde dag was.

 

 

Eerste Steenlegging | De Betuwe | 24 mei 2012

002VALBURG – Donderdag 24 mei heeft de burgemeester van Over-Betuwe Mevr E. Tuinman samen met brandweervrijwilliger Martijn Jansen, om half 5 de eerste steen gelegd van de nieuwe brandweer kazerne aan de Vang 1 in Valburg. Het 70 jarige korps zal eind dit jaar de nieuwe kazerne in gebruik nemen.

De oude kazerne in de Kerkstraat was al jaren niet meer geschikt voor de brandweer. Door uitbreiding van het taken pakket konden alle voertuigen niet meer binnen geplaats worden in de oude kazerne. De nieuwe kazerne beschikt over een ruime stalling voor de voertuigen, een grote instructieruimte voor het gehele Over-Betuwsekorps en ruime sanitaire ruimte’s. Momenteel telt het Valburgse korps 14 leden. Mogelijk wordt dit uitgebreid naar 16 leden.Belangstellenden kunnen altijd op de maandagavond, wanneer de oefeningen plaats vinden, langs komen voor informatie.

 

Dakvervanging 8 woningen door Woonstichting Valburg | De Betuwe | 28 juni 2011

3_26btwf04_valburga2fOOSTERHOUT – Eind april is Woonstichting Valburg gestart met de dakvervanging  van 8 woningen aan de Peperstraat en Oosterhoutsestraat in Oosterhout.

Hieraan is een intensieve voorbereiding voorafgegaan met verschillende info-avonden voor  alle bewoners. Daarnaast hebben de opzichter en de aannemer gezamenlijk gezorgd voor een goede afstemming met de individuele huurders over planning en aanpak van het werk. Zes van de 8 woningen hebben de status van gemeentelijk monument. De daken waren in matige conditie en bovendien nog voorzien van asbesthoudende platen. Met de dakvervanging wordt ook de woningkwaliteit verbeterd. Door de woningscheidende wand tot aan de onderkant van de dakplaat dicht te maken wordt de geluidsisolatie tussen de woningen verbeterd. Oplevering van het project is begin juli.

 

Warme start bouw Aldershof | De Betuwe | 8 december 2010

3_49btwhighlite_03a_aldershof_oosterhoutOOSTERHOUT – Er kan gestart worden met de bouw van Plan Aldershof aan de Peperstraat in Oosterhout.

In een korte tijd zijn twaalf van de dertien woningen verkocht. Een prima resultaat in deze tijden van crisis met vooral negatieve berichtgeving over verkoop van woningen. Reden dus voor initiatiefnemer Woningstichting Valburg en uitvoerend aannemer Jansen en Van Ralen om een klein feestje te organiseren ter ere van de start bouw. Dat was maandag 6 december het geval Warme chocomelk, glühwein en een kerstmuts: Op de bouwplaats werden kopers, omwonenden en enkele genodigden getrakteerd op een warm onthaal rondom twee vuurkorven.

Fakkel

De kopers ontvingen uit handen van wethouder Jan van Baal van gemeente Overbetuwe en van de voorzitter van de Dorpsraad, de heer Van Zoggel, een brandende fakkel. Met deze fakkel liepen zij naar het perceel waarop hun toekomstige huis zal verrijzen. En op dit perceel konden zij met de fakkel een klein vreugdevuurtje aansteken: een met gel geïmpregneerd houtblok. Uiteindelijk ontstonden er twaalf vreugdevuurtjes op de bouwplaats.

 

Feestelijke opening: Nieuwbouw Oosterhout’ krijgt vorm | De Betuwe | 25 mei 2010

001OOSTERHOUT – In Oosterhout is op donderdag 20 mei de nieuwbouw in De Eulink feestelijk geopend. Wethouder Jan van Baal verrichte de openingshandeling door het onthullen van het kunstwerk De Schup en de Schoefel.

In de buurt staan 13 sociale huur en 13 koopwoningen. Er staan nog drie woningen te koop. Hier is al wel interesse voor. De buurt is gebouwd in een samenwerking van Aannemingsbedrijf Jansen en van Ralen en Woningstichting Valburg. Bij de opening werd ook bekend gemaakt dat de 13 te bouwen woningen in Plan Aldershof, dat tot nu toe bekend was als plan Vens aan de Peperstraat in Oosterhout, binnen enkele weken te koop zullen worden aangeboden. Het plan De Eulink is snel tot stand gekomen door een hechte samenwerking tussen de aannemer, de woningstichting, gemeente en buurtbewoners. Het plan voorziet in ruime woningen en het geheel past mooi in de omgeving. De grond is door de erven Eulink via het dorpshuis en de gemeente verkocht aan de aannemer en de woningstichting. Het dorpse karakter van de buurt wordt nog versterkt doordat veel mensen die van oorsprong uit Oosterhout komen er zijn gaan wonen. Ook Oosterhouts zijn de straatnamen in de wijk: De Schup en De Schoefel. In het plan Aldershof, tot nu toe genaamd plan Vens aan de Peperstraat komen 4 vrije sector koopwoningen en 9 sociale koopwoningen. Bijzonder is dat de woningstichting deze 9 sociale koopwoningen met een korting aanbiedt om mensen te helpen bij het bereiken van een eigen woning.

 

Nieuwbouwplan Eulink | De Betuwe | 29 december 2009

3_53btwg01_nieuwbouwplan_eulinka3fOOSTERHOUT – Het nieuwbouwplan Eulink in het Gelderse Oosterhout is al een heel eind gevorderd. Tijd om de eerste bewoners plan Eulink te vragen wat zij hiervan vinden.

Vandaar dat Witjes Makelaars in Elst onlangs een aantal bewoners heeft gevraagd naar hun eerste woonervaringen. “Uitstekend, we hebben er geen moment spijt van dat we deze stap gezet hebben. Het is een fantastisch huis met heel veel ruimte en volume. Daarnaast wordt het een heel mooi woonomgeving met veel groen, een waterretentie en speelruimte voor de kinderen”, reageert Maurice van Kempen op de vraag hoe de nieuwe woning hem en zijn gezin is bevallen. Zo ook heeft Witjes Makelaars de eerste woonervaringen gevraagd aan familie Damen en familie Koppes. Coen Damen: “Vanaf de tekening leek het al goed , ze vallen ontzettend ruim uit. Het voordeel is het ruimtegevoel in het bouwplan. Het is een rustig nieuwbouwwijkje dicht bij de voorzieningen van zowel het dorp Oosterhout als woonpark Oosterhout. Het bouwproces met aannemersbedrijf van Ralen is goed verlopen. Zij houden zich aan hun afspraken, zijn niet lastig met meer en minderwerk en zoeken altijd naar een oplossing.” Geert-Jan Koppes:” Het wonen in plan Eulink bevalt uitstekend! Het is een prima grote ruime woning, kwalitatief goed met een degelijke afwerking. De uitvoering van de wijk is perfect. De tijdsplanning van de aannemer super met een ideale snelle planning. Het wonen in oud-Oosterhout bevalt prima, ook al omdat wij dat al elf jaar als zodanig ervaren. De kinderen hebben het hier uitstekend naar hun zin.” Overigens is nog niet alles in het plan Eulink gereed. Maar, als het beplantingsplan is uitgevoerd met onder meer hagen, heesters en bomen dan worden de contouren al mooi zichtbaar. En als erfafscheidingen, muren, haagbeuken en hekwerken met hedera tegen die tijd geplaatst worden, dan is het plan Eulink dan ook helemaal perfect.

 

Doen waar je goed in bent | De Gelderlander | 17 juni 2008

OEefOSTERHOUT – Aannemer Eef van Ralen: “Ik denk dat mijn sterkste punt is dat ik de waarde van iemand kan inschatten.”

Hij heeft één gouden regel in huis: er wordt ’s avonds gezamenlijk gegeten. “Dat is  het belangrijkste wat er is. Een vergadering om half zes? Waarom kan die niet om drie uur ’s middags? Mijn gezinsleven staat op één. Ook toen we nog geen kinderen hadden, aten mijn vrouw en ik altijd samen”, verteld Eef van Ralen. Eerder werkte de aannemer uit Oosterhout zeventig tot tachtig uur per week. Dat heeft hij gereduceerd tot ongeveer vijftig uur. “Op zaterdagmorgen werk ik wel, maar de rest van het weekend is voor mij gezin. Mijn dochters rijden intensief paard. Ik tennis minstens één keer per week en ik heb een huis met een grote tuin.” Waarmee Van Ralen wil aangeven dat hij meer is dan een aannemer. Zijn geheim: goede mensen om zich heen verzamelen.

Op zijn 23ste begon hij als aannemer. Hij breidde zijn bedrijf staag uit. Inmiddels heeft hij veertig man in dienst. “Ze komen direct uit de schoolbanken hier. We steken veel energie in jonge mensen. Want als je jonge mensen in dienst heb, trek je ook weer jongeren aan. We leiden ze helemaal op. Ze komen naast een vakman te staan totdat ze er zelf één zijn.” Van Ralen kampt met hetzelfde probleem als veel andere aannemers: er is een gebrek aan technici in Nederland. Wie wil er nu nog de bouw in? “Het moet in de familie zitten. En er zijn jongens die graag met hun handen werken. Daar moeten wij het van hebben. Net als iedereen die huis wil verbouwen”.Eef_2

Van Ralen komt uit zo’n familie. Hij begon op zijn 15de bij Jansen in Herveld. Zijn zwagers zitten in de bouw. Eén dochter werkt voor hem. De ander studeert nog. En ook zijn zoon komt misschien in het aannemersbedrijf werken. “Wellicht willen ze het overnemen. Maar dan wel met iemand erbij. Als je het goed wil doen, moet je de goede mensen aantrekken. En je moet ze koesteren, zodat ze blijven,”

Van Ralen werkt met veel vaste loodgieters en schilders. “Ik houd er niet van om te switchen van de een naar de ander. Als de verhouding goed is, heeft een ander iets voor je over. Als je iets geeft, krijg je wat terug. Tuurlijk rouleert dat wel eens. Klussen moeten ook in te passen zijn in iemands planning. Ik heb ook veel vaste klanten. We maken zelden reclame.” Als Van Ralen een afspraak maakt, wil hij hem kunnen na komen. “Als ik dat niet kan, bedank ik er voor.” Zijn werk varieert van een deurklink erop zetten tot het bouwen van bedrijfspanden van vijf miljoen euro. “Kijk eens om je heen in Oosterhout. Dat hebben we allemaal gebouwd. En we gaan hier plan Eulink bouwen.”

Van Ralen spreekt consequent over ‘we’ als hij het over zijn onderneming Jansen & van Ralen heeft. “Ik denk dat mijn sterkste punt is dat ik de waarde van iemand kan inschatten. We proberen hier goede mensen op de juiste plek te zetten. Ik heb zelf zo lang meegewerkt dat ik goed kan inschatten wat nodig is.”

Je moet hem niet achter een computer zetten. “Ik ben geen kantoorman. Waarom zou ik een brief tikken als de meiden dat honderd keer vlugger doen. En iemand die hier al twintig jaar zit, weet precies wat ik bedoel. Nee, laat mij maar naar kanten gaan. Daar ben ik goed in.”